Onze ervaring met Wish & Care

Op 30 april en 1 mei werd ik door Wish & Care vervoerd vanuit Barcelona naar huis, een droom die uitkwam.

Ik had een zware rugoperatie ondergaan in Spanje en we hadden vooraf al gevraagd of de ambulance mij van Schiphol naar huis zou kunnen begeleiden. Helaas viel het herstel na de operatie enorm tegen en was het voor mij niet haalbaar om terug te vliegen naar Nederland. We hebben toen contact opgenomen en er werd meteen aangeboden om mij helemaal in Spanje op te komen halen. “Geen enkel probleem, we helpen graag!”

Al snel werd er een datum geprikt voor de reis en alles werd tot in de puntjes verzorgd.

De reis zelf was zo ontzettend fijn! Ze hadden zelfs een extra matras voor mij gekocht voor op de brancard en kussens, dekentjes… Je kon het zo gek niet bedenken. Ik bleek het echter niet eens nodig te hebben, want de brancard is echt van topkwaliteit. Er zit superveerkracht in, net als in de ambulance zelf. Ik heb geen enkele pijn in mijn rug ervaren, zelfs niet op de welbekende Belgische wegen. En dat is best bijzonder na een operatie waarbij 36 schroeven in mijn rug zijn geboord en drie wervels expres door midden zijn gebroken 😂.

Naast het comfort onderweg wil ik het ook even hebben over de gezelligheid en liefde van de vrijwilligers! Ik denk niet dat ik ooit zo’n leuke klik heb ervaren met twee wildvreemde mensen! Lief, sociaal, spontaan, ze snapten mijn rare humor en we hebben enorm kunnen lachen om alles. Toen ze mij hoorden mopperen dat ik al maanden geen McDonald’s had gegeten, werd dat onze tussenstop. En nee, geen drive-through. Ik werd gewoon compleet met brancard en al naar de McDonald’s gereden en daar hebben we heerlijk geluncht. Het was hilarisch, al die blikken op ons gericht haha.

Onderweg hadden ze ook nog eens het perfecte hotel geregeld, waar de brancard naar binnen paste. We hadden verwacht dat ze daar hun eigen weg zouden gaan, maar het klikte zo goed dat we gezellig met z’n allen nog een hapje en drankje zijn gaan doen!

Ik kan niets anders zeggen dan dat dit een geweldige ervaring is geweest en dat ik voor altijd dankbaar zal zijn. Ik kan nu rustig verder revalideren, zonder enorme terugslag van een te zware reis. Ik ga een mooie toekomst tegemoet en dat is echt gestart door dit team van toppers!

0 Comments